Docent account profile for chantal_79

Chantal Cornette
Wulpenlaan 6
8370 Blankenberge , West-Vlaanderen
België
Telefoonnummer: O473/98 66 63
West-Vlaanderen BE
Opleidingscentrum: 
Kinderyogadocent sinds: 
1 mei 2017
Yogabalanza
Beweeg, Lach en Verwonder

Na een hectische periode in ons leven, was ik genoodzaakt het wat kalmer aan te doen. Ik was even het evenwicht, de balans, kwijt.

Ik was al wel bekend met yoga, dus ging ik terug aan de yoga. De yoga heeft mijn lichaam en geest terug in balans gebracht.

Ik ben van nature al eerder een “druk” iemand, maar ik merkte wat het met me deed toen ik terug op mijn yogamat ging staan en hoe ontspannen ik ervan werd.

Mijn zoontje, van toen 3 jaar, zag mama thuis op haar yogamatje staan en wou meedoen met mama. De volwassen yoga houdingen waren voor onze kleine kapoen niet altijd haalbaar en zo ben ik mij gaan verdiepen in kinderyoga, “de dierenyoga”.

Ik merkte dat het eigenlijk wel leuk was om samen met mijn zoontje yoga te doen en heb me dan ingeschreven voor een opleiding kinderyoga bij Amba-Amba in België. Momenteel volg ik ook de volwassen teacher opleiding van Joachim Meire.

De kinderyoga bracht rust in het nogal hectische kinderleventje van mijn zoontje met school, sport en tal van andere activiteiten en het altijd “moeten” en “doe dit”, “zit stil”, ….

Een kind “moet” de ganse dag door doen wat wij ouders, leerkrachten en andere mensen zeggen. Doe je kleren aan, was je tanden, zit stil, schrijf mooi, leer zwemmen, …..

Mijn zoontje is ook eerder “druk”, zoals zijn mama, de kinderyoga brengt ook bij hem na een drukke (school)dag rust en in balans.

Ik zie dat heel veel mensen rondom mij met hetzelfde worstelen, en wil dit gevoel van balans gewoon doorgeven, en liefst al ze vroeg mogelijk, via onze kinderen! Ik heb 20 jaar evaring met het coachen van mensen als diëtiste, verpleegkundige en diabetes-edcuator. 

Vandaar mijn missie: “Ik wil mensen motiveren en inspireren om met minder stress in balans door het leven te gaan en zo terug te genieten van het leven.