Docent account profile for vermeeschsofie_118

Sofie Vermeesch
Heerweg-Zuid 57
9052 Zwijnaarde , Oost-Vlaanderen
België
Oost-Vlaanderen BE
Opleidingscentrum: 
Kinderyogadocent sinds: 
4 feb 2017
Go-pala
Samen op weg naar RUST en RELAXATIE. ACTIE en ZELFBEHEERSING als KRACHT. Breng de BALANS terug en BELEEF elk moment.

 

YOGA helpt mij hierbij. En U? 

Mijn LIEFDE voor kinderen is heel groot.

Ik voel en heb veel ENTHOUSIASME en ENERGIE om het beste uit elk kind naar boven te halen. Dit alles gaat vanzelf, dat is mijn sterkte. En ik doe het met heel mijn HART. De ‘twinkeling’ in de oogjes van kinderen, daar doe ik het voor.

 

ALLE kinderen zijn bij mij van harte welkom. Hier kan elk kind zichzelf zijn.

 

Bij vzw GO-pala ONT-Moeten we elkaar. Hier leer je ECHT te luisteren naar je lichaam en de signalen dat het geeft. Kinderen voelen ook dat als ze hun aandacht naar binnen richten, hun mentale kracht versterkt, hun SUPER-KRACHT komt naar boven.

 

Daar ik zelf ervaren heb dat ACTIE (lopen, fietsen, zwemmen, snowboarden…) en RUST mij in balans houdt kan ik dit vol overtuiging doorgeven aan kinderen.

Mijn yogalessen zijn hier op geïnspireerd. Dit alles wordt steeds gebracht in een leuk en creatief thema, passend bij de leeftijd van het kind.

 

Reeds 16 jaar enthousiaste, fijngevoelige én gepassioneerde leerkracht, zowel in het gewoon als het BuBaO. Dagelijks tracht ik een warme omgeving te creëren waar  mijn leerlingen het ‘thuisgevoel’ mogen ervaren.

 

Met veel plezier volgde ik vanaf september 2016 de opleiding als kinderyogadocente bij Amba-amba. Het voelde als ‘thuiskomen’. De opgedane kennis kon ik meteen inzetten.

En, het werkt echt !

 

Regelmatig rustmomenten inlassen zorgt voor een positief klasklimaat. Het bevordert het welbevinden van de leerlingen en de leerkracht. De opleiding ‘Relax in de klas’ bood mij hierbij nog meer nieuwe inzichten. De kinderen zijn heel dankbaar.

 

De helende kracht die ik in mij voel probeer ik met volle overgave door te geven aan mijn eigen kinderen en alle kinderen waar ik yogales aan geef.  Elke dag ga ik op zoek naar wat mijn innerlijke kracht voedt.

 

Na de opleiding bij Amba-amba richtte ik met Joke Haelvoet de vzw GO-pala op.

Gopala is een mantra. Het betekent de vreugdevolle aanwezigheid van pure liefde en viert de universele band tussen ouders en kinderen.

 

Vol dankbaarheid kon ik mijn enthousiasme als kinderyogadocente reeds inzetten op verschillende vlakken: op mijn eigen school zowel aan kleuters als aan lagere schoolkinderen. Via Samen-leer-dagen,  projecten zoals de ‘Vriendschapsweek’ en ‘Sfeer op school’,…. .

 

Ook werd ik uitgenodigd op de school van mijn kinderen tijdens het ‘Sterrenproject’ en gaf ik yoga aan de hele school.

Sindsdien geef ik daar Kinderyoga over de middag en op woensdagnamiddag.

 

In 2018 volgde ik de heppiemassage opleiding bij  Andrée Borguet, Integrama.

Heppiemassage is een bijzondere massage op maat van bijzondere kinderen.

Deze massage is goed voor elk kind, maar zeker geschikt voor kinderen met een stoornis in de prikkelverwerking (ASS, ADHD, HSP…).

Deze massage kan helpen om stress, angst en spanning te verminderen, persoonlijk contact en concentratie te verbeteren, beide hersenhelften beter te laten samenwerken, het lichaamsbesef te vergroten, beter te slapen en zich beter in hun vel te voelen.

 

Ik ben dankbaar voor alle mensen en ervaringen die ik reeds op mijn yoga-pad tegenkwam.

                                                                                            www.gopala.be